30/11 – Inbjudan till en liten församling? / Invitation to a small church fellowship?

Idag när jag var i sta’n och sökte efter ”fridens personer” tror jag att jag kanske hittade en. Jag var på busstationen, och där fans en stationsvärd som gick runt och svarade på människors frågor om bussförbindelser och hjälper dem hitta. Jag kände att jag skulle fråga honom. Han hade ont i ryggen. Jag fick lägga min hand på hans axlar och befallde att smärtan skulle försvinna, och efter tre gånger var den borta. Han blev givetvis förvånad och undrade hur jag gjorde detta. Jag pekade på Jesus. Vi kom i samtal, och han sa att han är kristen, men inte döpt. Jag frågade om han känner några andra personer som han trodde skulle vilja bli av med smärta. Han sa att han går till en kyrka med ca 15-20 personer en gång i veckan, med blandade åldrar och olika nationaliteter, och att kanske de skulle vara intresserade. Han bjöd alltså dit mig på söndag kl 14:00.
Det verkar vara en liten församling/grupp människor. Det gör det intressant tycker jag, för i större samlingar av människor är det oftast svårare att komma in med nya idéer, medan det  i mindre grupper oftast finns en större öppenhet för detta.
Jag ska i alla fall åka dit på söndag och de börjar alltid äta mat tillsammans, därefter har de gudstjänst. Det låter bra.:-) Det tyder på att gemenskapen med andra troende är väldigt viktig i den gruppen. Det är ett gott tecken. 🙂
Jag ber att det ska finna en öppenhet också för vad Jesus vill göra i form av kraftunder, och för aktivt lärjungaskap i den gruppen. Jag ber om det. Jag går dit för att lära känna lite folk, och kanske vill Jesus göra något speciell på söndag. Vi får se. Fortsättning följer. 🙂
/D
(English translation comes soon)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s