12-13/12 – Under och tecken som öppnar upp för samtal, och för dop

I onsdags var jag igen ute i köpcentret i Jönköping, och den här dagen träffade jag bl a på en man som hade ont i axlar och ryggen. Jag fick lägga händerna på hans axlar, och efter två gånger av handpåläggning och bön, så var smärtan borta. Han blev tydligt förvånad och sa att det här är säkert psykologiskt, men jag förklarade för honom att jag går med Jesus, och det är Han som helar genom mig. Jag frågade honom om han själv hade någon tro. Han sa att han hade någon slags tro på Jesus. Jag sa till honom att undret han fått uppleva här bara är ett litet under, jämfört med det mycket större under som han kunde få uppleva: att få en relation med den som skapat solen, stjärnorna, och oss människor. Jag såg att han var på språng och gå vidare men ändå tagen av det jag sa, så jag sa att ”om du är intresserad av att veta mera” – och han bekräftade att han var intresserad – ”så kan du få två kort av mig”, och han fick kortet med mina kontaktuppgifter och kortet till TBC med de videor som man kan se där. Ännu ett frö är sått, och jag fick ett litet samtal i alla fall. Förhoppningsvis så hör han av sig, eller går i på TBC:s hemsida och ser några av videorna där.

Igår under torsdagen, hade jag besök av en vän från en annan stad, och som också är ute mycket och ber för sjuka till helande.Vi var ute tillsammans under eftermiddagen. Återigen i köpcentret. Början var lite trög utan större framgång i kontakterna med människor; men så plötsligt så träffade vi på två personer kort tid efter varandra, där samtalet vi fick med dem ledde fram till att de ville döpa sig(!). Den ena av dessa personer hade ont i rygg och i höger hand och handled. Jag lade min hand kort på hennes, och genast så var smärtan borta. Hon frågade hur jag gjorde det. Jag förklarade att jag går med Jesus, är kristen, och att det är Jesus som helar genom mig. Hon sa att hon själv var kristen, och jag frågade då om hon var ”pånyttfödd”. Eftersom hon inte förstod det begreppet, förstod jag att hon inte var det. Det framkom i samtalet att hon var barndöpt, levde med sin man som var katolik. Hon själv var mer frikyrklig sa hon. Jag förklarade för henne betydelsen av att bli ”pånyttfödd” och hur det gick till. Jag berättade också för henne om den möjlighet det innebär därmed att kunna komma nära Jesus, få intim kontakt med Honom, där han flyttar in i oss, och där kan verka genom oss, precis som hon just fått uppleva. Jag frågade om hon själv skulle vilja bli döpt, och det ville hon sa hon (!). Vi utbytte kontaktuppgifter, och jag kommer att ta vidare kontakt med henne om några dagar, och sedan vidare efter jul- och nyår.

Inte långt därifrån, hörde jag en tjej ropa när jag och min vän gick förbi. Det vide sig vara en person jag träffat några veckor tidigare inne stan och då hade ett samtal med. Nu kunde jag och min vän sitta ner och få ett fortsatt samtal med henne. Det märktes att det jag sagt förra gången fallit på plats hos henne och hon vill veta mera. Den här gången var det lättare att förklara Evangeliet för hennes och betydelsen av att bli pånyttfödd. När vi kom till frågan om hon ville bli döpt, ville hon det också(!)
Hon hade mina kontaktuppgifter från förra gången vi träffades, och nu fick jag även hennes. Så även här kommer jag ta upp kontakten med henne om några dagar, eller direkt efter Jul-och nyårshelgerna för att planera in omvändelsesamtal och dop.
Jag är glad, för jag har bett om och önskat att bli mer bekväm i att föra ett samtal med människor spontant om Evangeliet och föra dem mot avgörande beslut om att bli pånyttfödd om de inte är det, och nu skedde det idag. Nu gäller det bara att be för att dessa personer håller fast vid sina beslut. Jesus hör bön, och vill att vi ska växa.
(English translation soon)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s